Rea!

smartare smalare snyggare rikare

170 kr

av Gudrun Furumark

ÄNTLIGEN ÄR DEN HÄR OCH VI FIRAR MED SPECIALPRIS! 
Fram till och med releasedagen (3/12) får du smartare smalare snyggare rikare för bara 170 kr!  Beställer du dessutom tre eller fler böcker (välj själv bland våra titlar) bjussar vi på frakten (ord. 50 kr/order)! Och som om det inte vore nog – vi är snabbast och billigast på hela internetet!


Jag ställde mig i dörröppningen. Esmeralda låg i badkaret. Hennes tunna kropp var upp­lyst av en kandelaber som stod på badkars­kanten. Håret flöt ut som mörkt sjögräs över vattenytan, och rummet doftade intensivt av rosor. Scenen var vacker, som ett motiv från en gammal tavla. Esmeralda log ogenerat mot mig. Jag irrade med blicken, det tog tid att få ihop synintrycken. Philippe satt på toalettstolen med full uppsikt över sin nakna dotter.
  ”Ça va, ma puce?” sa han. ”Varför så röd i ansiktet, Sara?”

smartare smalare snyggare rikare är en roman om vänskap, klass, kulturmän och om att läsa Birgitta Stenberg för första gången. Den utspelar sig i brytningspunkten mellan postpunk och britpop, yuppieeran och riot grrrl-rörelsen och mellan oskuld och vuxenblivande.

Omslag: Systerkonspirationen
Foto: Maria Wikström
Kategori:

Stockholm 1991. Sara står utanför Östra Reals gymnasium, nyinflyttad från Norrköping och inställd på att livet äntligen ska börja. Hennes önskemål är inte orimliga: en enda vän, och en enda kille som kan tänka sig att ligga med henne. När Sara blir handplockad av den excentriska Esmeralda börjar saker äntligen att hända. Men det nya livet blir inte som hon hoppats.

I smartare smalare snyggare rikare skriver författaren Gudrun Furumark om att vara tjej på 90-talet, om det första mötet med borgerlighetens indiskreta charm och om kulturmännen som verkar i kulisserna. En roman om vänskap, klass och om att läsa Birgitta Stenberg för första gången. Den utspelar sig i brytningspunkten mellan postpunk och britpop, yuppieeran och riot grrrl-rörelsen och mellan oskuld och vuxenblivande.

Gudrun Furumark är född 1974 i Norrköping. Hon är idag bosatt i Stockholm och arbetar som psykolog. Idén till boken föddes ur ett samtal om gymnasietidens sexuella statusspel.

Det här är min uppgörelse med den gränslöshet som fanns i kulturvärlden under min ungdom, men framförallt är det en kärleksförklaring till tonårstjejen.

smartare smalare snyggare rikare är Systerkonspirationens tredje bok efter succéerna Vem bryr sig? och Black Box. Det är förlagets första roman och Gudrun Furumarks debut.

Kontakt: systerkonspirationen@gmail.com

Titel: smartare smalare snyggare rikare
Författare: Gudrun Furumark
Förlag: Systerkonspirationen
ISBN: 9789198524628
Recensionsdag: 3/12 2021
Klassifikation: Hc
Sidantal: 321
Vikt 390 g
Dimensioner 20 × 14 × 2 cm