Rea!

Vem bryr sig? En antologi om känslomässigt arbete

150 kr

Vem bryr sig? handlar om allt det där som skaver men som inte tas på allvar. Om hur det känns att ständigt finnas där för andra – att stötta och ta omhand, att bekräfta och påminna – men sällan få det tillbaka. Om tankearbetet som ligger bakom allt det praktiska. Antologin samlar berättelser från över femtio kvinnor om känslomässigt arbete – det omätbara sörjandet om andras känslor och mående.

Danskt band (mjuk pärm med flikar), vit med svart och silvrig text.

Kategori:

Diskussionen om känslomässigt arbete har kallats feminismens nästa front. Den utgår från tanken att kvinnor investerar mer omtanke och bekräftelse i sina relationer till män än vad de får tillbaka. Det handlar om allt det där som skaver men som hittills inte har kunnat benämnas. Vem är det som stöttar, peppar och tar omhand i en relation? Vem är det som initierar de svåra samtalen och kommer ihåg att svärmor fyller år på söndag? Vem ser till att alla får komma till tals runt middagsbordet och kommer ihåg att packa gympapåsen? Men framför allt, hur känns det att vara den personen?

I noveller, dikter, artiklar, serier, målningar, illustrationer och skärmdumpar berättar över femtio kvinnor om känslomässigt arbete. Erfarenheter och känslor som inte ryms i någon jämställdhetsstatistik, inte tas på allvar i relationskonflikter – men som de flesta kvinnor (tyvärr) kommer att känna igen sig i. Dessutom intervjuer med Märta Tikkanen och Kristina Sandberg, och en lägesanalys av Carin Holmberg (Det kallas kärlek).

Vem bryr sig? En antologi om känslomässigt arbete får mamman, systern, flickvännen, dottern, svärdottern, bästisen och hästtjejen en röst. Boken vill uppvärdera den moderna bekännelselitteraturen, dikten som debattinlägg och den kollektiva kvinnliga känslourladdningen.

Medverkande: Anna, Anna Andersson, Anna Angelborn, Hilda Arneback, Emma Axberg, Tilda Bergsten, Irja Berntson, Amanda Bravo, Josefin Brodell, Agnes Brusk Jahn, Mathilda Brådhe, Stina Brännström, Molly Byström, Anna Carrigan, Achillea Dahl, Astera Ebraheim, Josefin Engman, Fatima, Malin Fjellborg, Sara Gamut, Maria Gustafson Danielsson, Lilibet Gustafsson, Charlotte Hedén, Carin Holmberg, Johanna Hovergren, Siri Hultén, Jenny, Sandra Johansson, Micaela Kedhammar, Viki Klingstedt, Veronika Larsson, Inga Lundén, Linnéa Lööf, Amanda Muren Cederstrand, Karin Mellbourn, Jessica Mengarelli, Marie Metso, Sara Mossberg, Anna Nygren, Anne Marte Overaa, Johanna Philipson, Jenny S, Kristina Sandberg, Sara Sheikhi, Katja Slonawski, Susanne, Märta Tikkanen, Camilla van Paaschen, Silke Varga Laurén och amanda vestin.

Släppdag: 8/3 2019

ISBN: 9789198524604

Titel: Vem bryr sig? En antologi om känslomässigt arbete
Förlag: Systerkonspirationen
ISBN: 9789198524604
Recensionsdag: 8/3 2019
Klassifikation: Hc(s)
Sidantal: 255
Vikt 505 g
Dimensioner 21 × 15 × 2 cm